Merk
identiteit
sansuni
  • Merkidentiteit
  • Huisstijl
  • Belettering
  • Marketing
  • Website

Uitdaging

Ontwikkelen van een merkidentiteit die passie en beleving uitstraalt.

Sansuni is niet zomaar een hoveniersbedrijf, het bedrijf onderscheidt zich door zich volledig te richten op de aanleg van Japanse tuinen.

Moederbedrijf Reggeland Groen vond dat dochterbedrijf Sansuni een eigen profilering verdiende waarbij alle aandacht uitging naar de Japanse tuin.

‘Een beleving op zich’, zo noemde de eigenaar van het bedrijf de tuinen die zij aanlegden. Daarmee ontstond de belangrijkste pijler van het project ‘beleving’. De nichemarkt waarin Sansuni zich begeeft, draait op ‘beleving’ en daarbij kon een juiste merkidentiteit niet ontbreken.

Aanpak
Het geheel moest een bepaald gevoel bij potentiële klanten oproepen, een gevoel van rust en schoonheid zonder al te 'wollen sokken' over te komen.

Het logo symboliseert een Japanse pagode, en de kleurstelling legt de nadruk op het Japanse karakter van het merk. Simplisme was een van de belangrijkste wensen.

Er gekozen voor een rustgevende huisstijl met veel symboliek, symboliek die ook in de Japanse tuin vaak terug te zien is. Het gebruik van sfeerfotografie om de totale uitstraling te versterken.
Oplossing
We hebben de diverse huisstijlelementewherebydeven gebruikt om een complete Japanse beleving te maken. Deze ervaring is versterkt door een inspirerende website die de waarden van Sansuni weerspiegelt.

De huisstijlelementen zijn perfect afgestemd op elkaar en zijn toegepast in zowel on- als offline uitingen. Invendi heeft ook bijgedragen aan marketing, door het bedrijf te assisteren met social media en traditionele campagnes. Branding en marketing zijn zo nauw met elkaar verbonden dat ze het beste resultaat opleveren.

Sansuni heeft zich in de loop der jaren geprofileerd als een expert op het gebied van Japanse tuinen, de nieuwe merkidentiteit zorgt voor een stukje herkenning en beleving.
Sansuni.nl

Meer recent werk

Bekijk andere mooie projecten

Elvolt
AAMS
Kunnen we
ergens mee
helpen?
info@invendi.net +31(0)548 21 50 50