Merk
identiteit
aams
  • Merkidentiteit
  • Huisstijl
  • Belettering
  • Website

Uitdaging

Ontwikkelen van een professioneel en duurzame merkidentiteit.

AAMS is een bedrijf dat internationaal opereert op het gebied van meetoplossingen voor met name de agrarische markt en met de nadruk op spuittechniek.

De grootste uitdaging voor AAMS was het duidelijk neerzetten van een eigen merkpersoonlijkheid na de splitsing van zusterbedrijf Salvarani. Het bedrijf wilde zijn duurzame en professionele karakter kracht bijzetten.

Aan Invendi de taak om een nieuwe merkidentiteit te ontwikkelen die meer in lijn was met de waarden van het bedrijf. Een duurzaam en toegankelijk karakter in een professionele uitstraling.

Aanpak
Met de kernwaarden in gedachten konden we aan de slag, het neerzetten van een professionele uitstraling met duurzaam karakter.

Het logo is voorzien van een eigen ontwikkeld lettertype waar duidelijke verwijzingen naar de basis van het bedrijf zijn toegepast. De blauwe kleurstelling en de druppels die verwerkt zijn in het logo symboliseren water/vloeistof, een belangrijk onderdeel in spuittechniek.

Vanuit deze basis werd de huisstijl verder ontwikkelt, van social media assets tot een complete catalogus en van website tot visitekaartje, alles in eenheid en met een duidelijke merkidentiteit.
Oplossing
Huisstijl elementen die in zowel on- als offline kanalen gebruikt konden worden, een duidelijke eenheid die het karakter van AAMS weerspiegelt. Herkenbaar zijn in de markt en een degelijke uitstraling hebben naar potentiële klanten.

De merkidentiteit van AAMS bekrachtigd de professionaliteit en kennis van het bedrijf en haar mensen zonder ontoegankelijk te zijn voor klanten. Een kundige indruk wekken en een betrouwbaar gevoel achterlaten. Met deze positionering is de basis gelegd om nog lang op voort te borduren.
Aams.be

Meer recent werk

Bekijk andere mooie projecten

Elvolt
Sansuni
Kunnen we
ergens mee
helpen?
info@invendi.net +31(0)548 21 50 50